támogatott közvetítői eljárás


 

Kedves Szülők, Kedves Munkatársak!


A Fővárosi Gyermekvédelmi Szakszolgálat által nyújtott támogatott közvetítői eljárás részleteiről itt olvashat.

Az elmúlt hónapok alatt érkezett felkérések és az eredményes mediációk alakulása az 
alábbi diagramokban látható

További kérdéseikkel, kérjük Ügyfélszolgálatunk vezetőjét keressék:

              Jesztl József
e-mail:   Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát
telefon: 
+36-20- 557-51-87


Folytatás...
 
Bemutatkozik a PaCsi Team
Iváncsics Zsolt, a sporthirugynokseg.hu riportere, műsorvezetője, immár negyedik esztendeje tolja a bevásárlókocsit különböző futóversenyeken, de idén úgy döntöttek, hogy egy célt adnak a futásoknak. A jótékonysági akcióhoz sikerült egy komoly társat és barátot találni Pantocsik Ferenc személyében! Nevükből alakították ki a PaCsi Team-et!

Októberi mottó „DOBJ EGY MACIT A KOCSIMBA!”. A 27. Spar Budapest Maratonra hirdették meg az első komolyabb akciót. A tervezésre és a kivitelezésre rövid idő állt rendelkezésre, de így is hatalmas sikert könyvelhettek el, köszönhetően a futók adakozásának. A macikat, a Budapest Főváros Önkormányzatának Módszertani Gyermekvédelmi Szakszolgálata, 1. Befogadó Otthonának gyűjtik.

A novemberi hónapban „Az M.M.M. mottót választották: Mondj Minden Este Egy Mesét Gyermekednek.” Mesekönyvek gyűjtését tervezik a Rádió 6 és a Magyar Vöröskereszt Budapest, Budai Régiójának támogatásával. A mesekönyveket a következő versenyeken lehet átadni:

-    12. Tudás Útja Félmaraton, november 11, (sporthirugynokseg.hu élő közvetítés)

-    Mesekönyv Galopp a Rádió 6-ban (november végén, természetesen ezen az úton is tolják a kocsit!)

Az összegyűlt mesekönyveket a Mikulás Gyárba viszik. Az akciót, a Rádió 6 és a Vöröskereszt Budai Régió s20 kampánya támogatja (s20 HumanitarianRacing, s20 Art vonal, s20 Music, s20 Dream).

Decemberben „DOBJ EGY SÁLAT A KOCSIMBA” jótékonysági futás lesz. Az adományokat önkéntesek segítségével osztják szét a Vöröskereszt S20 programjának a koordinálásával az utcákon élő és fázó hajléktalanok között.

Természetesen a 2013-as esztendőben is szeretnék folytatni a humanitárius akciókat, de ez még kidolgozás alatt áll.

További információ:

Pantocsik Ferenc

+36706740121

 

Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát

www.sporthirugynokseg.hu
 
Gyermekvédelmi Továbbképzések

 

 Örömmel hirdetjük, hogy 2015. október 27-én

megrendezésre kerül akkreditált szakmai megbeszélésünk

 

GYERMEKVÉDELEM A DIGITÁLIS KORBAN – 2015

címmel.

 

A programmal kapcsolatban részletes információ
ezen a felületen érhető el:

részletes program és meghívó 


Regisztráció pedig ezen a felületen érhető el:

https://docs.google.com/forms/d/1LfP_pFLoE5m9XbEv3Au7ScJLcv7OAxX9N7cdoezf3jo/viewform

 

 Kérjük, hogy a program részvételi díját képező 5.000 Forintot
Intézményünk, Magyar Államkincstárnál vezetett
számlájára szíveskedjenek utalni.

 

Számlaszám: 10023002-00332127

 

Kérjük, hogy a gyors beazonosítás érdekében a „közlemény”
rovatban legyenek kedvesek a következő információkat feltüntetni:

 - résztvevő neve,

-  munkáltatójának megnevezése, valamint

- „Gyermekvédelem a digitális korban”

 

 Az 5.000 Forintos regisztrációs díjat csak azon jelentkezőktől
kérjük, akik igénylik az akkreditált program pontértékét.

A szakmai megbeszélés nyitott, pontérték beszámítása nélkül ingyenes.

Várjuk jelentkezéseiket!Program címe
Program típusa Pont értéke
Részvételi díj (Ft/fő) Tervezett időpont
Tanácsadói kompetenciák fejlesztése Személyiségfejlesztő foglalkozás
S-05-023/2011
31  40 000 2012. november 27,28,29,30.
"Egyszerűen-Hatékonyan" a segítő beszélgetés eszközével Személyiségfejlesztő foglalkozás
S-05-098/2009
30 25 000 2012. december 4,6,11.
1Az Egészségügyi Szakképzési és Továbbképzési Bizottság által 3509 / 2011 nyilvántartási számon is akkreditált.
A szerezhető továbbképzési pont értéke: 39 pont.


A programok tervezett helyszíne Budapest!

LETÖLTHETŐ JELENTKEZÉS LAP
A jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk!

 
A továbbképzésről további információ
a
Módszertani és Elemző Szolgálattól kérhető.
 
 
    

 
      
Folytatás...
 
Gyermekvédelmi szakmatörténeti gyűjtemény - Rákospalotán

Régóta tervezett eseményre került sor a 120 éves „Rákospalotai Javítóintézet” (Budapest XV. kerület, Pozsony utca 36. sz. alatti) épületegyüttesének egyik szépen felújított melléképületében, 2010. november 19-én.

Számos neves hazai gyermek- és ifjúságvédő szakember jelenlétében, Munkácsy Gyula az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum igazgatóhelyettese tartott megnyitó beszédet.

Egy „gyermekvédelmi múzeum”, pontosabban: két szervesen összefüggő-, de jelenlegi formájában mégis két jelentősen különböző szakmatörténeti gyűjtemény bemutatására vállalkoztak a szervezők és támogatóik.

A két gyűjtemény anyaga közül a gyermekek védelmének több ezer éves történetéből vett főbb fordulópontokat és fontosabb személyiségeket (a hely szűke miatt: egyelőre csak „vázlatosan” bemutat(hat)ó kiállítási anyagot dr. Kollmann J. György, a Budapest Főváros Önkormányzatának Módszertani Gyermekvédelmi Szakszolgálat jogtanácsosa, aki egyben a Magyar Gyermekvédelem Történetéért Alapítvány egyik kurátora válogatta és rendezte, míg a javítóintézeti kiállítás anyagát Szédelyi István tanár, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon munkatársa.

 Az érdeklődők mindkét gyűjteményt ingyenesen, de csak előzetes időpont egyeztetést követően tekinthetik meg a jövőben, az alábbi elérhetőségeken:

dr. Kollmann J. György: +36/1/323-2943; Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát

Szédelyi István: +36/1/307-6368

 
Meseközpont Paloznakon
2010. szeptember 30-án, a Népmese napján, Paloznakon megnyílt a világ első Meseterápia Központja, mely „a világot jobbítani akaró emberek nemes szándékából elsősorban az állami gondozott gyerekeket segíti”.  Az alapító Wirtz-házaspár és a programot kidolgozó Boldizsár Ildikó, a Meseterápia Központot „azoknak a gyermekeknek és felnőtteknek hozták létre, akik fizikailag és mentálisan is egészségesnek számítanak, de életük bizonyos pontján nehézségekbe ütköznek”.

A teljes cikk
itt olvasható.

 
Közös nyaralás
Dr. Horváthné Godó Mária, hivatásos nevelőszülő és családja, vendégül látták az öt fős erdélyi nevelőszülői családot.
A teljes cikk itt olvasható.
 
Erzsébet tábor Vajtán 2012
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet-programjának keretében 2012 nyarán a „Hurrá, együtt nyaralunk” pályázat a gyermekvédelmi szakellátásban, nevelőszülői hálózatban ellátott gyermekek részére íródott, melyre a Fővárosi Módszertani TEGYESZ Nevelőszülői Szolgálata is pályázott. 

A teljes beszámoló itt olvasható.
 
Tokaji régésztáborok 2012
Tokajban a kezdetek óta, immár ötödik éve vesz részt a Rákóczi vár maradványainak feltárásában a Fővárosi Módszertani TEGYESZ Nevelőszülői Szolgálatának gondozásában élő fiatalok lelkes csapata. Az idei volt a 6. és 7. táborunk, tekintettel arra, hogy azt a tavaly elindított hagyományt folytattuk, hogy a második turnusban a Hálózatunkban élő fiatalok Erdélyből, Hargita megye gyermekvédelmi rendszeréből érkező fiatalokkal vettek részt a programban. Idén Székelykeresztúrról érkeztek vendégeink. Két hét képekben.

A teljes cikk itt olvasható. 

A híradóban megjelent riport itt megtekinthető.
 
Táboraink 2012
Ismét sikerült megvalósítani az idei évre tervezett táborainkat.
 
A füzesgyarmati néprajzi táborban a Bokréta Lakásotthon fiataljai mellett részt vettek a tevékenységben a helybeli érdeklődök. 
A szakmai munkát Nagy László szaghalmi múzeumigazgató vezette és abban közreműködtek a debreceni egyetem néprajzszakos hallgatói is.
Nagy sikere volt a nagy számmal megjelenő helybeliek között dr. Szonda István gyomaendrődi múzeumigazgató előadásának a megyében működő tájházakról.
A szabadidős tevékenység a strand igénybevétele mellett szakmai kirándulásokat is tartalmazott. Így látogatást tettünk a Békéscsabai Múzeumban, a Csökmői Tájházban, a szeghalmi múzeumokban, valamint a Vésztő-Mágori történelmi emlékhelyen.
 
A gyomaendrődi táborban a Kaffka Margit Gyermekotthon növendékei vettek részt.
A fiatalok a meglevő anyagok feldolgozása mellett új anyagot is gyűjtöttek. A városban megrendezett szakmai konferencia keretében sor került a fiatalok munkáját bemutató fotókiállítás megrendezésére is.
A tábor végén sor került a munka és a tevékenységre épülő szakmai vetélkedő, szerény jutalmazással egybekötött értékelésére is.
A konkrét munkavégzést harmonikusan kiegészítették a szakmai tárgyú előadások és foglalkozások.
A szálláshelyül szolgáló Payer-féle kemping, a strandolás mellett, további szabadidős foglalkozásokra nyújtott ideális lehetőséget (íjászat, lovaglás, horgászat, kenuzás).
A Gyomaendrődi Önkormányzat számos, jelentős kedvezmény megadásával támogatta a tábort.
 
A tokaji régészeti táborban öt intézmény (Fővárosi TEGYESZ, FV Bokréta Lakásotthon, FV Hűvösvölgyi Gyermekotthon, FV Róbert Gyermekotthon, Hargita Megyei Tanács Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósága) közreműködésével valósítottuk meg.
Ebből a szempontból nem jelentéktelen dolog az a tény, hogy honfitársaink olyan vár feltárásán vettek részt, mely történetének jelentősebb időszakában az Erdélyi Fejedelemséghez tartozott.
Már eddig is kiderült, hogy a vár nem olyan mértékben pusztult el, mint ahogyan azt korábban gondolták. Így tudományosan is jelentős eredmények születtek. A falak, objektumok, sírok és értékes leletek (csont, fém, üveg, arany, agyag) megtalálása mellett előkerült a padlószint, a kápolna maradványa és kiderült, hogy a vár régebbi, mint gondolták.
Munkánkról beszámolt a sajtó, a rádió, tv és számos kedvező szakértői vélemény is a rendelkezésünkre áll.
A fiatalok a szakmai sikerek mellett hihetetlen fizikai teljesítményt is nyújtottak: a tikkasztó melegben, csak csákánnyal mozgatható, nehezen lapátolható, törmelékes földből 50 m3-t ástak ki egyre mélyebbről.
Sikerült megteremteni a szakmai alapokon nyugvó munka motivációs bázisát, melynek elemei az alábbiak voltak:
 • Az első munkanap az ásatás aktuális állapotának, a feladatoknak és a várható eredményeknek az ismertetése.
 • A második nap délután az elmúlt évi ásatások eredményeit bemutató kiállítás megtekintése a múzeumban. Ebben a fiatalok munkáit ábrázoló fotók, valamint az általuk talált leletek is szerepeltek. Olyan tárgyakra is felhívtuk a figyelmüket, amelyeket még nem találtak.
 • A harmadik napon előkészített tanulmányi kirándulás volt. (Sárospatak vár, Református kollégium, strand, bob pálya; Regéc: vár; Vizsoly: templom)
 • A negyedik napon került sor, a vár történetével és a feltárásokkal kapcsolatos egyórás szemléltető film levetítésére.
 • Az ötödik napon megtörtént a tábor konkrét szakmai munkájának értékelése és annak lezárása.
 • Délutáni programjaink is igazodtak a szakmai feladatokhoz.
Minden turnus biciklitúrát tett Szerencsen, ahol megtekintették a várat, a csokoládétörténeti kiállítást és a Rákóczi Zsigmond fejedelem sírját is magába foglaló erődtemplomot. Hasonló délutáni program volt, az a hajókirándulás, melynek során a fiatalok látogatást tettek a szabolcsi földvárban és a bodrogkeresztúri motormúzeumban.
 
Az öt intézményi tábor egymást követő, öt hetes turnusban követte egymást, július 22 és augusztus 26. között, 15 fővel. Ez olcsóbbá tette a le- és felutazást és folyamatossá a munkát.
Tervezünk egy a fiatalok épülésére szolgáló, a szakmai munkához kapcsolódó kirándulást is, a szerencsi, diósgyőri, sárospataki várak, illetve a református kollégium megtekintésével.
 
A tábor szakmai vezetője, Makoldi Miklós, a Hermenn Ottó Múzeum régésze, a Miskolci Egyetem tanára volt és abban jelentős számú régész szakos hallgató működött közre.
A tábor szakmai vezetője nagy elismeréssel szólt a fiatalok munkájáról.

Támogatóink:
 • Aga PE. Alapítvány
 • Barankovics István Alapítvány
 • Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
 • Bonafarm Zrt.
 • Fővárosi Önkormányzat
 • Füzesgyarmat Önkormányzata
 • Gyomaendrőd Önkormányzata
 • Magyar Országgyűlés
 • Nemzeti Alapítvány
 • Nemzeti Kulturális Alap
 • Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
 • Wekerle Sándor Alapkezelő Zrt.
 • „Tiszta Formák” Alapítvány
 • Borkatakomba
 • Gödör Étterem
 • Makk Marci Fogadó
 • Tarnai Gábor
 
Köszönettel: a táborozók

 
 
 
1,5 tonna élelmiszer
2012 májusában a Fővárosi TEGYESZ és a Magyar Élelmiszerbank Egyesülete között együttműködési megállapodás kötetett.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egy non-profit szervezet, melynek célja, hogy az információgyűjtés és publicitás eszközeivel kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, ezzel elősegítse a szegénység és az éhezés csökkenését.

Az elmúlt két hónapban több mint 1,5 tonna élelmiszert tudtunk átadni befogadó otthonainknak, utógondozói ellátottainknak valamint hivatásos nevelőszülőiknek.

KÖSZÖNJÜK TÁMOGATÁSUKAT!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Találatok: 11 - 20 / 55

Bejelentkezés


Elfelejtette jelszavát?

Hírlevél


Eseménynaptár

<<  2018 December  >>
 Hé  Ke  Sz  Cs  Pé  Sz  Va 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Partnereink


 

 

 

 

 

 

 

 

   Kapcsolat | Honlaptérkép | Adatvédelem | Hírlevél | Webmail

Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat
1081 Budapest, Alföldi u. 9-13. | Tel.: 06-1-3232-900 | tegyesz@tegyesz.hu