Szakmai megbeszélés Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkárával és főosztályvezetőjével
2010. szeptember 21-én, a Fővárosi Módszertani Tegyesz által hagyományosan megrendezett „negyedéves értekezlet” keretein belül bemutatkozó beszélgetésre került sor a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára Nyitrai Imre valamint főosztályvezetője Dudás Zoltán részvételével. A szakmai megbeszélésre közel 250 szakember érkezett a gyermekjólét és gyermekvédelem különböző területeiről (gyermekjóléti szolgálatok, gyámhivatalok, területi gyermekvédelmi szakszolgálatok, gyermekotthonok, utógondozó-otthonok, módszertani intézmények, civil szervezetek). A megbeszélésen részt vett Dr. Hazai Istvánné a Fővárosi Önkormányzat Gyermek- és Ifjúságvédelmi Ügyosztályának vezetője, Csókay László alosztályvezető és Faddi István szakreferens is. A szakmai megbeszélést Molnár László a Fővárosi Módszertani Tegyesz igazgatója nyitotta meg és dr. Radoszáv Miklós a Szakszolgálat általános igazgatóhelyettese moderálta.

 
 
Nyitrai Imre hangsúlyozta, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően az intézményközpontúságot az ellátott központúságnak kell átvennie, ahol a hosszú távú tervezés mellett a tűzoltás jellegű intézkedésekre is szükség van.
Dudás Zoltán kiemelte, hogy a jövőbeli szakmai munkát az egyszerűsítésnek és az ésszerűsítésnek kell meghatároznia és a gyermekvédelmi munka mindennapos feladatai mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a bekerülés megelőzésére is.
 
Az elmúlt időszakban egy több, mint 30 szakemberből álló csoport dolgozott egy szakmai terven. Ez alapján jövő év tavaszára készül el a Nemzeti Szociálpolitikai Koncepció, amely egy jól átlátható szakmai lépéseket tartalmazó stratégia, mely többek között a jövőbeli szolgáltatások és ellátások körét is tartalmazza.
 
A gyermekjólét és a gyermekvédelem továbbiakban a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz tartozik. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a minisztériumon belül a gyermekvédelem ügyét kiemelt fontossággal kezelik és lehetőség lesz arra is, hogy a különböző ágazatok között szoros együttműködés valósuljon meg, kifejezetten fontos ez az oktatás esetében, hiszen a gyermekjóléti ellátásban és a gyermekvédelmi gondozásban élő gyermekek nagy mértékben érintettek a közoktatásban.
 
A bemutatkozó előadások után a résztvevők feltették kérdéseiket, megfogalmazták észrevételeiket az államtitkár úr és a főosztályvezető úr felé, melyek többek között az iskolai szociális munkát, az utógondozói ellátást, az egyházi intézmények szerepvállalását, a gyermekjóléti szolgálatok túlterheltségét, az ellátások finanszírozását, a gyámhivatalok sorsát, a gyermekpszichiátriai fekvőbeteg ellátást, a gyermek- és lakásotthoni elhelyezést, a nevelőszülők megbecsültségét, a pályáztatási rendszert, a képzési rendszert, a migrációt, a nyilvántartási rendszert is érintették.
 
Dudás Zoltán főosztályvezető biztosította a jelenlévő szakembereket arról, hogy személyesen, telefonon és e-mailen is szívesen áll rendelkezésre, mivel a Minisztérium és a Főosztály egyaránt nyitott a területen dolgozó szakemberek észrevételeire és gyakorlati tapasztalataira.
Nyitrai Imre a rendezvény zárásaként hangsúlyozta a hasonló szakmai megbeszélések, párbeszédek jelentőségét, elismerését fejezte ki a Fővárosi Módszertani Tegyesz felé a kezdeményezésért. Dr. Radoszáv Miklós a résztvevő szakemberek nevében felajánlotta a rendszeresen tartott „negyedéves értekezlet” lehetőségét a vendégek számára a további együttműködés érdekében.

 
Névadó ünnepség
A Hegyhát utcai Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon 2010. július 1-jétől hivatalosan felvette Gennaro Verolino nevét.
Ez alkalomból szeptember 3-án délelőtt, az intézmény névadó ünnepséget szervezett az iskolai évnyitó keretében, ahova Dr. Demszky Gábor főpolgármester meghívta az itáliai Acerra város polgári és vallási vezetőit is.
 
Babamentő inkubátorok címlistája
Honlapunkon a címlisták a babamentő inkubátorok címlistájával bővült. A címlisták megtekinthetőek itt.
Folytatás...
 
Dr. Radoszáv Miklós kitüntetése


2010. június 30-án Szabó Máté Dr. Radoszáv Miklóst, a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat általános igazgatóhelyettesét a magyar ombudsmanok által 2007-ben alapított Justitia Regnorum Fundamentum-díjjal tüntette ki.
 
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a díjazottat méltatva elmondta: Radoszáv Miklós a magyar gyermekvédelem egyik klasszikus képviselője, egyéb szakmai tevékenységei mellett rész vett a legkülönbözőbb, a szakterületet érintő törvények előkészítési munkájában és a végrehajtási rendeletek megalkotásában. Radoszáv Miklós több felsőfokú oktatási intézményben tanít - jegyezte meg Szabó Máté.

Mint rámutatott, Radoszáv Miklós nevéhez fűződik egy fontos civil kezdeményezés, a Gyermekparlament.

Radoszáv Miklós az elismerés átvétele után azt mondta, hogy rendkívüli módon meglepte a kitüntetés, azt a magyar gyermekvédelem nevében vette át.

Jó úton haladunk, hogy a gyermekek jogtudatosabbak legyenek, ki merjenek állni önmagukért és fel merjék vállalni gyerekségüket - fogalmazott. A gyermek nem egy kicsinyített felnőtt, hanem vannak speciális érdekei és jogai - jegyezte meg.


 
„Történet hangszerelve” címmel Dr. Radoszáv Miklóssal a Kossuth Rádióban elhangzott beszélgetés meghallgatható ITT.

 

 
FELHÍVÁS! Nevelőszülői tanfolyam
CSECSEMŐK és KISGYERMEKEK

NEVELÉSÉRE VÁRUNK JELENTKEZŐKET
HAMAROSAN INDULÓ

NEVELŐSZÜLŐI TANFOLYAMUNKRA!


VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT, AMENNYIBEN ÖN:

 
  • elhivatottságot érez
  • cselekvőképes, büntetlen előéletű, magyar álampolgár
  • 24. életévét betöltötte, de 50 évnél nem idősebb
  • fizikailag és pszichésen alkalmas gyermeknevelésre
  • az átmeneti időre vér szerinti családjából kiemelt gyermeknek képes biztonságos családi környezetet biztosítani
  • otthona, környezete alkalmas erre a célra
  • házastársa, élettársa elhatározását támogatja
  • e nemes hivatást foglalkoztatási jogviszony keretén belül tudná végezni
  • vállalja, hogy házastársával, élettársával együtt elvégzi a törvény által kötelezően előírt 60 órás, felkészítő tanfolyamot-OKJ képzést.

A nevelőszülői jogviszony létesítése nem jelent munkaviszonyt.
a nevelőszülő tevékenységéért nevelőszülői díjat kap.
A gyermek ellátását a nevelési díj, ellátmány és családi pótlék fedezi.


További részletes tájékoztatás ITT található.

 
További információkkal, bővebb tájékoztatással szívesen állunk rendelkezésére:


Fülöpné Andrékó Klára képzési felelős :3232-921, 0620-386-36-19

Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát

Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát

Személyesen: 1081 Budapest, Alföldi u. 9-13.Folytatás...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Találatok: 51 - 55 / 55

Bejelentkezés


Elfelejtette jelszavát?

Hírlevél


Eseménynaptár

<<  2018 December  >>
 Hé  Ke  Sz  Cs  Pé  Sz  Va 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Partnereink


 

 

 

 

 

 

 

 

   Kapcsolat | Honlaptérkép | Adatvédelem | Hírlevél | Webmail

Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat
1081 Budapest, Alföldi u. 9-13. | Tel.: 06-1-3232-900 | tegyesz@tegyesz.hu