Kezdőoldal arrow Magunkról arrow Aktuális arrow pályázati lehetőség

pályázati lehetőség Nyomtatás Email

Pályázat kiírása ösztöndíjra


részletek és pályázati űrlap letöltése a következő e-mail címen érhető el:

Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát


 

 

A TÁMASZ Alapítvány pályázatot hirdet tanulmányi ösztöndíj elnyerésére

 

 

A pályázat 15 fő gyermekvédelmi gondoskodás keretében felnövő  fiatal  felnőttet -  első  diplomájának  megszerzéséért folytatott felsőfokú tanulmányaiban – támogat.

Az ösztöndíj a 2014/2015-ös tanévre (12 hónapra) vonatkozik és a tanulmányi átlageredmény függvényében 15-25.000 forint havi támogatást jelent. 

Az ösztöndíj adómentes és nem képezi a társadalombiztosítási járulék alapját.

 

Az ösztöndíjra pályázhat,

 

Ø  aki magyar állampolgár,

Ø  aki a pályázat benyújtását megelőzően gyámhivatali határozat alapján a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben szabályozott nevelésben részesült,

Ø  akinek nevelése nagykorúvá válásával szűnt meg és a pályázat benyújtásának évében még nem tölti be a 25. életévét,

Ø  aki valamely Magyarországon nyilvántartásba vett felsőoktatási intézmény nappali tagozatán az első diploma megszerzéséért II., III., IV. vagy V. évfolyamon tanulmányokat folytat,

Ø  és az előző teljesített félévben elért súlyozott tanulmányi átlageredménye meghaladja a 3,5-t.

 

Az ösztöndíjpályázat benyújtásához szükséges dokumentumok

 

ü  hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap (jelen pályázat melléklete),

ü  a pályázó önéletrajza,

ü  a területi gyermekvédelmi szakszolgálat igazolása a gyermekvédelmi gondoskodásról (melyből kiderül a nevelésbe vétel kezdő és befejező időpontja, valamint, hogy a pályázó jelenleg utógondozásban vagy utógondozói ellátásban részesül-e),

ü  az oktatási intézmény igazolása a tanulói jogviszonyról (melyből kiderül a tagozat, a kar, a szak, az évfolyam, a hallgatói jogviszony aktív vagy passzív volta, a kezdő és a várható befejezési időpontja),

ü  az előző teljesített félév súlyozott tanulmányi eredményét hivatalosan igazoló dokumentum,

ü  további nyilatkozatok (jelen pályázat mellékelte).

 

 

A pályázat beadásával, kihirdetésével kapcsolatos tudnivalók

 

A pályázatot magyar nyelven egy példányban, az erre a célra készült pályázati adatlap hiánytalan kitöltésével, a szükséges mellékletekkel kell benyújtani a megszabott határidőre.

 

A pályázati anyag letölthető a www.tegyesz.hu (Fővárosi Gyermekvédelmi Szakszolgálat/linkek/Támasz Alapítvány/pályázatok) oldalról, illetve a  www.fice.hu  (FICE Magyarországi Egyesülete) oldalról.

 

A pályázat csak a pályázati adatlappal és a szükséges mellékletekkel érvényes. A formailag nem megfelelő és hiányos pályázatok érdemi elbírálás nélkül a pályázati eljárásból kizárásra kerülnek.

Lehetősége van a pályázónak a hiányzó dokumentumok pótlására a benyújtási határidőt követően is. Abban az esetben, ha az Alapítvány észleli a hiányt, a benyújtási határidőt követően írásbeli hiánypótlási felhívást tehet határidő tűzésével. A felhívási határidő eredménytelen eltelte esetén a pályázat érvénytelennek minősül, azaz érdemi elbírálás nélkül kizárásra kerül a pályázati eljárásból.

 

A pályázatokat postán ajánlott, zárt küldeményként az alapítvány levelezési címére kell megküldeni:

 

TÁMASZ Alapítvány 1158 Budapest, Pestújhelyi út 66.

 

A pályázat beküldési határideje: 2014. november 30.

 

A pályázat határidőben benyújtottnak minősül, ha azt a határidő utolsó napján postára adták. A határidőn túl postára adott pályázat érvénytelen, azaz érdemi elbírálás nélkül kizárásra kerül a pályázati eljárásból. Elbíráláskor a postai bélyegző dátumát vesszük figyelembe.

 

A pályázatok elbírálásáról a TÁMASZ Alapítvány Kuratóriuma 2014. december 15-ig dönt, erről a pályázókat - a döntést követő 15 napon belül - postai úton értesíti. A nyertes pályázók listáját az Alapítvány a www.tegyesz.hu honlapon is közzéteszi.

 

A pályázatok elbírálása során figyelembe vehető szempontok: személyi, vagyoni körülmények, halmozottan hátrányos helyzet, tanulmányi eredmények, gyermekvédelmi gondoskodásban eltöltött idő.

 

A pályázati feltételeknek nem megfelelő, vagy elutasított pályázatokat külön kérésre az Alapítvány a megadott címre elpostázza, a továbbiakban ezeket a pályázatokat az Alapítvány nem őrzi meg. Az erre irányuló kérelmet telefonon, elektronikus úton vagy postán a kuratóriumi döntést követő 15 napon belül lehet előterjeszteni.

 

A pályázati döntéssel kapcsolatban jogorvoslatnak nincs helye.

 

A nyertes pályázókkal a Kuratórium támogatási szerződést köt. Amennyiben a támogatási szerződés a pályázati döntésről szóló értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül – a nyertes pályázónak felróható okból – nem jön létre, a döntés hatályát veszti.

 

A pályázatról további információval: hétköznap 10 órától 20 óráig a 70/5526672-es telefonszámon, és a Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát email címen szolgálunk.

 

Kérjük, hogy a pályázati adatokban bekövetkezett esetleges változásokat a gyors és pontos ügyintézés érdekében szíveskedjék az Alapítványnak mihamarabb írásban jelezni.

 

 

Budapest, 2014. október 30.

 

                                                                                   TÁMASZ Alapítvány Kuratóriuma

 

 

A PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ
LETÖLTHETŐ INNEN -  hamarosan
 
 

Bejelentkezés


Elfelejtette jelszavát?

Hírlevél


Eseménynaptár

<<  2018 December  >>
 Hé  Ke  Sz  Cs  Pé  Sz  Va 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Partnereink


 

 

 

 

 

 

 

 

   Kapcsolat | Honlaptérkép | Adatvédelem | Hírlevél | Webmail

Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat
1081 Budapest, Alföldi u. 9-13. | Tel.: 06-1-3232-900 | tegyesz@tegyesz.hu