Kezdőoldal arrow Magunkról arrow Otthonaink

Otthonaink Nyomtatás Email

Kedves Gyerekek! Kedves Fiatalok!

 

Fővárosi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Befogadó Otthonába azok a 18 év alatti gyerekek és fiatalok kerülnek be, akik, rendszerint átmenetileg, nem élhetnek a saját családjukkal.

 

Ezekből az otthonokból a korábbi iskoláikba vissza tudnak járni, és- amennyiben ez lehetséges és hatósági döntés sem tiltja, itt is tudnak szüleikkel, testvéreikkel találkozni.

 

Bekerülés két okból történhet:

- hatósági döntés alapján

- önkéntesen.


 

A hozzánk bekerült gyerekkel, fiatalokkal négyszemközt megbeszéljük jövőjükre vonatkozó terveiket. Munkatársaink felveszik a kapcsolatot a szülőkkel és együtt kitalálják mi is történjen, hogy újra együtt élhessenek, és a gyerekek hazakerülhessenek.

 

Mindezek ismeretében, egy tanácskozáson megbeszéljük, megtervezzük mi is történjen.

 

 Eközben a gyerekek a Befogadó Otthonban laknak, az óvódások számára bent szervezünk fejlesztő foglalkozásokat, a nagyobbak legtöbbször a régi iskolájukba járnak vissza.

 

A Befogadó Otthonban a gyerekek nem maradnak sokáig, csak addig, amíg ki nem derül, gyorsan haza mehetnek-e vagy hosszabb idő szükséges ahhoz, hogy az otthoni körülmények megváltozzanak.

 

Előfordul, hogy várhatóan két hónapnál hosszabb idő kell a hazakerüléshez, ilyenkor a gyerekek a Befogadó Otthonból nem haza kerülnek, hanem egy olyan gyermekotthonba vagy nevelőcsaládba, ahol a családjuk körülményeinek rendezéséig maradhatnak.

 

Előfordul az is, hogy évekig, akár 18 éves koráig gyermekotthonban vagy nevelőcsaládban nőnek fel. Számunkra ugyanolyan fontos, hogy ezekben az esetekben is találkozhatnak szüleikkel, testvéreikkel, családtagjaikkal. A gyerekek a mindennapokban felmerülő problémáikkal bátran fordulhatnak nevelőikhez, az otthonvezetőhöz, gyámjukhoz.

A gyermekotthonoktól független személy, a gyermekjogi képviselő is várja, meghallgatja és segíti őket. Fogadóóráin és telefonon felkereshető, tőle is lehet segítséget kérni minden olyan esetben, amikor egy gyermek úgy érzi, nem bánnak vele méltóképpen.

 

A Fővárosi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Utógondozó Otthonában olyan 18 év feletti fiatal felnőttek élnek, akik gyermekotthonban vagy nevelőcsaládokban váltak nagykorúvá és önállóan – lakhatási, létfenntartási problémák miatt – még nem tudnak élni. Ők maguk kérik ide felvételüket, együttműködve kirendelt utógondozójukkal. 
 

Kérdéseitekkel forduljatok hozzánk bizalommal- akár névtelenül is:

Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát

 

06-1-32-32-900 
 

Bejelentkezés


Elfelejtette jelszavát?

Hírlevél


Eseménynaptár

<<  2018 Május  >>
 Hé  Ke  Sz  Cs  Pé  Sz  Va 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Partnereink


 

 

 

 

 

 

 

 

   Kapcsolat | Honlaptérkép | Adatvédelem | Hírlevél | Webmail

Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat
1081 Budapest, Alföldi u. 9-13. | Tel.: 06-1-3232-900 | tegyesz@tegyesz.hu